sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kotona

Koti alkaa tuntua kodilta, omat säilyneet tavarat ovat löytäneet paikkojaan. Verhoja voi pitää aina auki ja ikkunasta näkyy vain puita. Pihalla kasvaa kanttarelleja ja lähimetsässä korillinen lisää ja lisäksi mustikoita. Pihassa on viinimarjapensaita ja pioneja. 
En myönnä kiintyneeni materiaan, mutta oli ihanaa kaivaa omia nokisia astioita laatikoista ja pesun jälkeen asetella niitä tähän kauniiseen kotiin.

Norsu-palapelin olen saanut vauvana tädiltäni Sambiasta, ja se on ollut paraatipaikalla jokaisen kotini keittiössä.



Eilen kävimme tutustumassa muutamaan lähikirpputoriin. Meillähän on tavaroita hankittavana nyt aivan roppakaupalla, ja vaikka varmasti joudumme tekemään keikan Ikeaan, pyrimme kuitenkin hankkimaan uutta tavaraa harkiten ja jos mahdollista, ostamme toisilta ylimääräiseksi jäänyttä. No, tämä kirppisreissu kyllä meni keräilyn puolelle.


Ensimmäiseltä kirppikseltä tarttui mukaan Marimekon iso Muija-peltipurkki vitosella, sekä pari leimatonta ja aluslautasetonta Arabian kukkaruukkua 3e/kpl. Kassalla kirppiksen pitäjäkin ihmetteli Marimekon purkin hintaa. Kunto on hyvä eikä näitä kyllä yleensä vitosella löydä. Viereisestä sinikukallisesta purkista olen maksanut 7.50e. Hyllyyni kelpaavat nykyisin vain vanhat, Suomessa valmistetut purkit. Rivin vasemmanpuoleinen on uustuotantoa ja valmistettu Kiinassa :(.


Seuraavalta kirppikseltä sitten mukaan vielä pieni Marimekon Muija-purkki, sekin 5e. Karhulan iso lasipurkki 12e sekä kukkaruukkujen alla näkyvä tsekkoslovakialainen kukkalautanen 0,20e. Karhulan purkki näytti aika roisilta hyllyssä mutta kaikki lika lähti ihan helposti Fairypesulla. Joskus ihmetyttää miten ihmiset eivät viitsi pestä astioita ennen kirppikselle tuomista, mutta Karhulat varmaan myydään vähän likaisempinakin.
Koirien karkkipurkiksi se nyt päätyi.


Tänään haettiin oman pihan kantarellit ja tehtiin metsästäjänleipiä. Hyvin maittoi. Meillä on alettu sienikoirien koulutus, ja ensimmäisenä listalla ovat kantarellit. Tämä vuosi on tosin tarjoillut mainiota kantarellisatoa, kun lähimetsästäkin löytyi jo kakkapussillinen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti